Moderne schuurwoning in Papekop voorzien van beweegbare buitenlamellen 

Sunshield

Papekop ligt in het uiterste westelijke puntje van de provincie Utrecht. Het pittoreske dorp is aan drie zijden omgeven door de provincie Zuid-Holland.

Hier staat een moderne schuurwoning in een zee van groen. De gehele zuidwestgevel is één grote glaspartij. De hele middag schijnt hier de zon op, in de zomer tot in de vroege avond.

De zonnewarmte is door Sunshield getemd met twee lamellensystemen. Het raam op de begane grond is voorzien van een rechthoekig lamellensysteem.

Buitenkant villa
Villa met op maat gemaakte jaloezieen
Papekop villa

De architecturale zonwering op de eerste verdieping begint als een rechthoek, maar gaat al snel over in een driehoekige vorm die helemaal bovenaan in de nok eindigt. De zonwering is gesplitst in twee delen, zodat de bewoners de lamellen beneden en boven onafhankelijk van elkaar kunnen bedienen. Elk systeem wordt hiervoor aangedreven door zijn eigen motor. De bediening is heel eenvoudig, in dit geval met een afstandsbediening. Niet alleen open of dicht. De lamellen kunnen in elke gewenste stand daartussen worden gezet. Dat gaat zelfs traploos.

Sunshield biedt een ruime selectie aan louvers, dat maakt het kiezen soms lastig. Na ampele overwegingen hebben de bewoners de keus laten vallen op de 96-E lamel. Dit is een louver met een moderne, strakke vormgeving en een breedte van 96 mm.

Als de lamellen helemaal open staan, ontstaat er tussen de lamellen een ruimte van 90 mm. Dat is een mooie doorkijk. De bewoners kunnen hierdoor blijven genieten van het landelijke panorama in hun achtertuin.

De aluminium componenten van de louver systemen, zoals de lamellen en de dragers, zijn gecoat in RAL 9004 (signaalzwart). Ook de kunststofonderdelen, de scharnieren van de lamellen als het ware, zijn uitgevoerd in zwart.

Dit kleurensemble resulteert in een harmonieus contrast met de geschilderde houten muren van de schuurwoning. Daarbij sluit het signaalzwart mooi aan op de wand aan terraskant.

Een parel in het groen.

Jaloezieen
Woonkamer met grote ramen
Binnenkant van een woning

Ontdek meerdere projecten van Sunshield