Rustgevende slaapkamer

HML Bedding

Met deze tips maak jij van je slaapkamer een oase van rust! 

Een rustgevende slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Belangrijke factoren bij het creëren van een rustgevende slaapkamer zijn kleuren, geuren en planten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een goed bed. Een bed dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren, waarin jij helemaal tot rust kunt komen. 

Kleuren 

Om te beginnen is het gebruik van goede kleuren in de slaapkamer erg belangrijk. Felle kleuren zorgen voor onrust, dus probeer die te vermijden. Gebruik liever neutrale tinten/pastelkleuren, zoals lichtgroen en lichtblauw. Deze kleuren zorgen ervoor dat je rustig wordt en lekker slaapt. Daarnaast zijn pastelkleuren tijdloos en makkelijk combineerbaar. 

Om een rustige basis te creëren is hier gekozen voor een boxspring met hoofdbord Sonore in de zachte stofkleur 50 Mint.  

blauwe headboard met kussens
Blauw bed met dekbedovertrek
Geuren 

Wist je dat sommige geuren rustgevend werken en daarmee bijdragen aan een goede nachtrust? Voorbeelden van fijne geuren voor de slaapkamer zijn jasmijn, lavendel en kamille. Dit zijn natuurproducten die al eeuwenlang worden gebruikt om beter te slapen, te ontspannen of meer energie te krijgen. Je kunt deze geuren makkelijk toevoegen in de vorm van kaarsen, geurzakjes, wierook of planten. 

Planten 

In een rustgevende slaapkamer mogen planten niet ontbreken. Planten hebben namelijk veel voordelen. Zo heeft de geur van witte jasmijn een kalmerend effect en helpt de geur van lavendel bij slapeloosheid. Ook een sanseveria of Aloë Vera plant is erg geschikt voor in de slaapkamer: ze zorgen voor extra zuurstof en zuiveren de lucht, waardoor je beter slaapt. 

 

Bed met witte kussens

Welke kleuren, geuren en planten je ook gebruikt in de slaapkamer, zorg ervoor dat alles op elkaar is afgestemd en er balans is. Op die manier creëer je de meeste rust in de slaapkamer.  

Wil je meer handige tips voor het inrichten van jouw (rustgevende) slaapkamer? Kijk dan eens op de website van Hml Bedding.  

Vraag hier vrijblijvend onze inspiratiefolder aan, plan een winkelbezoek bij een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt in of stel je boxspring digitaal samen via onze handige configurator. 

 

Ontdek meerdere projecten van HML Bedding