Terrasoverkapping

Solarlux

Bij de zoektocht naar een geschikte terrasoverkapping kwamen de bewoners terecht bij Solarlux. Na een uitvoerige inventarisatie van de wensen werd er uiteindelijk gekozen voor een geheel andere oplossing, namelijk een uitbouw met deels extra woonruimte en deels een overdekt terras. Een tuinkamer is namelijk meer een verlenging van het voor- en naseizoen, terwijl een geïsoleerde uitbouw het hele jaar door benut kan worden.

houten vloer in tuin
Houten vloer

Het dak van het nieuwe type Avalis wordt gekenmerkt door een meerlaags houten systeem met een lichtstraat.  Rondom de binnenruimte zijn aan drie zijden in totaal zes vleugels van het cero III schuifraam, die de nieuw gecreëerde ruimte royaal openen naar het aangrenzende terras en de tuin. De aluminium jaloezieën die rondom zijn geïnstalleerd, zorgen voor meer privacy en dienen als zonwering. 

houten vloer in het donker

Het cero schuifraam is een zeer minimalistische pui met groot glasoppervlakten van triple glas. De profielen zijn dusdanig in de vloer en het plafond ingebouwd dat deze nauwelijks zichtbaar zijn. Met dit systeem heeft Solarlux als diverse architectuur prijzen gewonnen qua design en innovatie. 

Ontdek meerdere projecten van Solarlux