Home » Tijdloze en oogstrelende villa

Tijdloze en oogstrelende villa

Door admin

Droomontwerp

Wonend in het buitenland, hoort het echtpaar dat ze na een loting de gelukkige eigenaren van een zeer gewilde kavel zijn. Ze gaan op zoek naar een architectenbureau, dat hen niet alleen kan verblijden met het woningontwerp van hun dromen, maar dat hen tevens op grote afstand kan begeleiden tijdens de bouw. En in de zoektocht slagen de opdrachtgevers glansrijk.

“Vanaf het begin voelde het goed. We hadden niet meer geluk kunnen hebben met Architectenbureau Denoldervleugels”, lacht de vrouw des huizes.

Uitdaging

“Omdat we elkaar niet konden treffen, moest alles via telefoon, hetgeen voor beide partijen natuurlijk een uitdaging was. We gaven ons Programma van Eisen en een soort moodboard door en daarmee is Bas den Older (architect en mede-eigenaar, red.) aan de slag gegaan. We herinneren ons nog goed dat we meteen helemaal verkocht waren toen de allereerste schets binnenkwam.”

“Gedurende het hele project houd je je vast aan die schets, de kleuren, de materialen, de lichtinvallen: alles moest naar onze mening volgens dat concept verwezenlijkt worden. En dat is gelukt. Het huis is exact geworden zoals de eerste schets die binnenkwam”, aldus het echtpaar.

“Het fijne aan DENOLDERVLEUGELS vonden wij dat de architecten openstonden voor onze inbreng en hun inzet toonden op alle vlakken. Bas kon soepel de balans vinden en houden tussen alle partijen in het bouwproces. Door open en flexibel te zijn in nieuwe ideeën, bleek Bas een onmisbare schakel zonder wie we dit project ”“ gezien de afstand ”“ nooit hadden kunnen realiseren.”

Ingetogen, warm en tijdloos

De tijdloze woning bestaat uit een hoofdvolume in drie lagen met kap, met een 2-laagse zijvleugel. De keuken aan de achterzijde van het gebouw heeft een eigen kap met daarin de master bedroom. Het volume is als apart onderdeel te herkennen, maar vloeit voort uit de hoofdvorm en zorgt voor een menselijke maat binnen de ruime opzet van de villa.

Het exterieur is opgetrokken uit langformaat metselwerk dat stootvoegloos is geplaatst, slanke metalen kozijnen met hardstenen dorpels en houten geveldelen. De dakafwerking is gemaakt van keramische leisteen. De volumeschakering en de materiaal- en kleurcombinatie zorgen voor balans en geven de woning een ingetogen, warme en tijdloze uitstraling.

Open interieur

Het interieur van de woning heeft een open karakter, maar is tegelijkertijd sfeervol en behaaglijk. De verschillende ruimtes zijn qua grootte in balans en zijn op subtiele wijze met elkaar verbonden.

Het maatwerkinterieur is in nauw overleg met de bewoners tot stand gekomen. De verdiepingen worden ontsloten door een centrale trap in een ruime vide. Het trappenhuis neemt in het aanzicht van het huis een voorname plek in en is voorzien van riante glasvlakken, die zorgen voor meer lichtval in het huis.

Persoonlijk

“Voor mijn man is het overdekte terras ”“ met barbecue, heaters en de speakers voor muziek de favoriete plek. Zelfs in de herfst en winter is het fijn dat je, als je de spotjes aanzet, een verlengde krijgt van de woon- en leefruimte. Mijn favoriete plek is de woon- keuken. Die is ruim opgezet en een heerlijke plek om met het gezin, familie en vrienden samen te zijn. Het hele huis beleven we als heerlijke, rustige plek”, aldus de vrouw des huizes.

“De woning is ingericht met spullen uit de vele landen die we bezochten en waar we woonden. Ons verleden is er als het ware in verwerkt. Dat maakt het, nu het compleet is voltooid, echt tot onze woning. De plek waar het huis gebouwd is, is de plaats waar vroeger onze kinderen voetbalden. Ook dat maakt het voor ons allen tot een warm thuis en dat is echt te gek.”

Parketvloer in combinatie met vloerverwarming

Realisatie dankzij Berk Parketvloeren … 

Berk Parketvloeren heeft in Villa Hillegersberg te Rotterdam een visgraatvloer van het merk Bauwerk Parkett gerealiseerd. Deze vloer komt uit de collectie Formpark Quadrato. De eigenaren (in samenwerking met DENOLDERVLEUGELS Architects) zochten een parketvloer met een tijdloze uitstraling die eenvoudig te onderhouden is en die je bovendien kunt plaatsen op vloerverwarming.

De hoogwaardige parketvloeren van Bauwerk Parkett sloten perfect aan op deze wensen. De Zwitserse vloeren van hoge kwaliteit worden vervaardigd met precisie, passie en juist vakmanschap. Bauwerk Parkett is de koploper onder de parketvloeren op vloerverwarming én het is verkrijgbaar met een duurzame, onderhoudsarme laklaag.

Vloerverwarming 

De eigenaren van Villa Hillegersberg hadden de wens om een parketvloer in combinatie met vloerverwarming te laten plaatsen. In Zwitserland heeft de ontwikkeling van parketvloeren in combinatie met vloerverwarming een behoorlijke voorsprong. Door de lage warmteweerstand met een Rc-waarde vanaf 0,049 m2 K/W, zijn de vloeren van Bauwerk Parkett hier uitermate geschikt voor. Met de unieke opbouw van het parket kunt u de temperatuur van de vloerverwarming zelfs tot 2 graden lager zetten dan u gewend bent en de gevoelstemperatuur blijft hetzelfde.

Gemak in onderhoud

Op de vloer in Villa Hillegersberg is een onzichtbare, milieuvriendelijke lak aangebracht. De samenstelling van de unieke lak verzegelt het oppervlak van het hout en beschermt tegen het binnendringen van vuildeeltjes en is daardoor ook bestand tegen vlekken en krassen. Hierdoor is de vloer onderhoudsarm.

Alle vloeren van Bauwerk Parkett worden standaard geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie. Omdat Berk Parketvloeren overtuigd is van de kwaliteit van Bauwerk Parkett, bieden zij 5 jaar kosteloos extra garantie. Wilt u uw woning ook voorzien van al deze gemakken? U kunt meer informatie vinden op www.berkparketvloeren.nl of wees welkom in de showroom op de Prof. Krausstraat 51 te Delft.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief